Поляците трябва да се срамуват от класирането си на осминафиналите Ден

...
Поляците трябва да се срамуват от класирането си на осминафиналите Ден
Коментари Харесай

Бог е с Аржентина! Но не се казва Меси

Поляците би трябвало да се срамят от класирането си на осминафиналите
 

Ден №11 от старта на Мондиала в Катар ни даде драма, освен това най-сериозната до този миг. Видяхме развоя на групи " С " и " D ", а той бе в действителност инфарктен, тъй като и на четирите стадиона до последно всеки почитател със смарт телефон в ръка следеше развоя на другата среща, играеща се по същото време.
-->
Буквално всеки гол, даже и всеки картон можеше да преобърне всичко, а празненствата са за Аржетнина, Австралия и Полша. Напред продължава и Франция, само че " петлите " свършиха задачата си още с предходния мач. Облекчение за Лионел Меси, промъкване за Роберт Левандовски, футболно знамение от Австралия, както и пирови победи на Тунис и Мексико белязаха този пъстър с драма ден.
Мачът на живота за Тунис
И Тунис изигра мача на живота си против международните първенци - завоюва с 1:0 след гол на родения на остров Корсика Уахби Казри, само че историческият миг бе последван от сълзи. Причината е, че по същото време Австралия празнуваше. " Кенгурата " победиха Дания с 1:0 и на фона на всичките упования, оставиха " аления динамит " на дъното на тази група с 1 точка.
Новите герои за Аржентина
Погледите бяха към Лионел Меси и Аржентина, които не оставиха никакво подозрение къде им е мястото, побеждавайки Полша с 2:0.Без сметки, без трагични промъквания, аржентинците рабиха игрово своя конкурент и даже завоюваха тази група, единствено осем дни след издънката против Саудитска Арабия.

Тук обаче би трябвало да кажем две неща. Първото го знаем - Меси не е нито Пеле, нито Марадона. Нито Феномена Роналдо. Да, превъзходен състезател, без душeвността на огромен първенец. Каквато имаха изброените преди него.Доказателството - изпуснатата дузпа против Полша, освен това съвсем подарена от съдията. В края на кариерата си Меси към този момент не може да се прероди.

Той е подобен, какъвто е. С магически гений и с прочувствени провали. Второто нещо. Аржентина откри своито нови герои в трагичен миг. " Англичанинът " Макалистър и младата перла на Манчестър Сити Алварес обраха овациите. Факт е - тези, които отписаха Аржентина преди седмица, ще би трябвало да се настроят на друга вълна.

Още два осминафинални конфликта - Аржентина - Австралия и Франция - Полша.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР